1/23

BELLEVUE HILL 
HOUSE #2

An existing federation home sitting high on the hill has been thoughtfully updated to allow for modern living. 

​Part of the brief for this renovation was to provide an internal link from the garage to the house.  A tunnel was excavated to provide a connection from the garage, with the addition of a games room, cellar and powder room.  A trafficable glass ceiling above the tunnel allows plenty of light into the lower space.

The addition of a spectacular steel and glass pavilion at the rear floods the informal living, kitchen and dining area with light, whilst seamlessly connecting the old with the new.  This is the ultimate entertainers house, with a flow from the front to the rear, and choice of space depending on the weather.

The introduction of deep solid oak skirtings and architraves to the existing front part of the house brings a sense of grandeur and scale to match the new addition at the rear.  Warm tones and material selections such as venetian plaster walls & brass accents balance the modern steel framed pavilion.

ARCHITECT

POHIO ADAMS ARCHITECTS

PHOTOGRAPHER

ANSON SMART

COMPLETED

2020